Yumurta, süt ve tereyağı içeren bir bulamaç ile hazırlanan, çoğunlukla ince ve yuvarlak olarak pişirilen pancake, kalburda ya da tavada pişiriliyor. Sıcak ve yağlanmış bir tavada kızartılan pancake’ler, reçel yahut meyveler ağızlara tat getiriyor. İçine koyulabilen rengarenk meyveler ve çikolatanın yanı sıra tuzlu olarak tüketmek için peynir koyabileceğiniz pancake’ler herkes tarafından çok seviliyor. Fakat pancake nasıl yapılıyor bilmiyorsanız ya da pancake’leriniz puf puf olmuyorsa bir de bizim tanımımızı deneyebilirsiniz.
Kahvaltıların ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzeti pancake’i çocuklarınızın beslenme çantalarına ya da ofiste ağzınıza atmak için de hazırlayabilirsiniz. Orta büyüklükte bir pancake, yaklaşık olarak 437 kaloriye sahiptir. Kaşık yardımıyla tavaya dökebileceğiniz ya da isterseniz özel tavalarında hal form yapabileceğiniz pancake’ler sizi bekliyor. İşte meskende her vakit bulunana materyallerle kolay bir pancake tarifi…
Pancake için gerekli gereçler neler?
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Kızartmak için:
- Bir ölçü sıvıyağ
Üzere için:
- Pudra şekeri (isteğe bağlı)
İçine koymak için:
- Evdeki meyveler (kivi, muz, çilek)
- Bal ya da reçel
- Çikolata
İstediğiniz her şeyi pancake’inizin içine koyabilirsiniz. Bunları sadece teklif olarak almalısınız.
Pancake nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurtalar ve şekeri bir kapta yeterlice çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ek edip çırpalım. Mikser ile çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur elde edilmeli.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya sıvıyağı dökelim, fırça ya da peçete ile her yerine sürelim. Burada püf nokta sıvıyağın az ölçüde ollması.
- 1 büyük kaşık hamuru tavaya alıp, kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Patlak patlak yani göz göz olmaya başlayan pankekleri düz bir tahta ya da spatula ile aksi çevirip, pişmesini bekleyelim.
- Pişen pancake’lerin üzerine pudra şekeri serpilirsiniz.
- Dilerseniz muz, kivi, çilek, çikolata, bal, çikolata, reçel üzere gereçlerle renklendirebilirsiniz.
Bu materyallerle kaç tane pancake hazırlanır?
Bu ölçüler, bir avuç büyüklüğünde 18-20 adet pancake için ülkü.
Eğer daha büyük ya da daha küçük pancake’ler hazırlarsanız bu oran değişebilir.
Pancake hazırlamanın püf noktası nedir?
Pankek hamuru tam kıvamında olmalı. Kıvamı çok akıcı olursa gereğince puf puf ve kabarık olmaz. Kıvamı akacak kadar akışkan ve mümkün olduğunca koyu olmalı.
Pancake kaşığa doldurup ısınmış tavaya dökünce yavaşça yayılmalı.
Kaşığın ucu ile dökerseniz daha yuvarlak olur.
Tavanın sıcaklığı yanma olmaması için âlâ ayarlanmalı. Deneye deneye bu durum oturur.
Pancake’lere kaşık ile form verebilirsiniz. Pancake kalıpları ya da pancake tavası da tercih edilebilir.
Evde süt yoksa yoğurt kullanabilirsiniz. Tadından bir şey fark edilmeyecektir.
Pancake sunumu nasıl yapılır?
Pancake’lerin ortasına çikolata sürüp içerisine çilek, muz üzere meyveler eklenebilir.
Isıya sağlam kalıplarla tavaya alıp haller yapılabilir.
Külah formu verip çikolata ya da krema dökülebilir.
Aralarına çikolata, bal ya da reçel sürüp üst üste konup, pasta üzere hazırlanabilir.
Farklı pancake’ler nasıl yapılabilir?
Hamura kakao koyup çikolatalı pancake yapabilirsiniz. Bu formda pancake hazırlamak herkesin yüzünde gülümseme oluşturacaktır.
Doğum günü pastalarını pancake ile hazırlayabilirsiniz.