Bakanlığın yaptığı kontrollerde sıhhati tehlikeye atabilecek çeşitli besin eserlerinde tağşiş ve taklit durumları tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlıklı ve muteber besinlere erişimi sağlamak için, kontrol sonrası uygunsuz bulunan eserleri ifşa etmeye devam ediyor. 18 Aralık tarihinin listesinde hamur işleri, zeytinyağları, baharatlar, şarküteri eserleri ve onlarca bal markaları yer aldı.
LİSTEYE 11 BAL MARKASI GİRDİ
Güncellenen listede, bilhassa bal markaları dikkat çekti. Markaların birden fazla, market raflarında sıkça karşılaşılan ve tüketiciler tarafından yaygın olarak tercih edilen markalar. Fakat yapılan testler, bu eserlerin kimileri için kalite ve içerik konusunda önemli telaşlar uyandırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte veya kalitesiz besin eserlerine karşı uğraşını sürdürürken, tüketicilerin dikkatli olmalarını ve sağlam kaynaklardan aldıkları eserlere öncelik vermelerini tavsiye ediyor.
LİSTEYE GİREN ÖBÜR ESERLER:
Listede balları zeytinyağları takip etti. Çabucak çabucak her güncellenen listeye giren zeytinyağlarında yeniden birçok markanın tohum yağı kullandığı tespit edildi.
Ankara’da sucukta besin boyası tespit edilirken, Gaziantep’te bir baharat markasının kekiğinde yabancı husus tespit edilirken, öbür bir markanın yoğurdunda da yabancı husus tespit edildi.
Listeye yeniden bir ‘sarıyer börekçisi’ eklendi ve kıyma harcının içinden sakatat tespit edildi.